Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Делото "Белнейски" ще продължи на 16 май с видеоконферентна връзка с Австрия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:09 / 13.05.2011Коментари ()1596
Съдебното заседание по делото "Белнейски" днес беше отложено, поради неявяване на двама свидетели. Единият от тях е ключовия свидетел Владимир Славов-Иширковеца , който в предишно заседание заяви пред съда, че Лазар Колев е признал пред него за убийството. За неявяването му днес съдът го глоби с 200 лв.

Затворникът Антон Стефанов, който също беше призован за разпит, е претърпял операция на 4 май и това беше посочено като причина за отсъствието му днес. Прокурорът по делото Димитрия Ганчева настоя двамата призовани затворници - Антон Стефанов и Румен Дупарински да бъдат разпитани заедно и с оглед поставянето им в очни ставки съдът отложи заседанието за 16 май, когато ще е видеоконферентна връзка с експертите от Австрия. Днес следобед ще бъде направен тест на видеовръзката. При първия опит за тест тази сутрин се оказа, че видеостената в съда в Пазарджик е твърде нов модел и видеообменът с Австрия не се осъществи.

Адвокатът на Лазар Колев Марин Марковски настоя за разпита на явилия се затворник и заяви, че се притеснява, че Дупарински може да бъде подложен на психически тормоз и разпит.

"Свидетелски показания и други неща могат да обърнат хода на процеса. Ще чуете важни неща за доказване невинността на Лазар Колев". Това заяви при излизане от съдебната палата в Пазарджик адвокат Марин Марковски. Той съобщи, че исканите от него изрезки от нокти на двете момичета вече са опаковани в подходящ начин и могат да бъдат предявени в съдебната зала.

На днешното заседание за пръв път в залата се явиха следователят по делото Веселин Мартински и Стоян Добрев, който се занимава с разследването от първите дни.

На следващото заседание на 16 май се предвижда връзка с експертите от Инсбрук, Австрия, работили по ДНК анализа, а също и повторно изслушване на експерта отНационалния институт по криминология и криминалистика Иван Иванов, изготвил ДНК-експертизата на Лазар Колев.

Източник: в. "Дневник"



Още по темата: общо новини по темата: 222
01.02.2024 »
16.06.2021 »
13.10.2019 »
06.08.2018 »
07.02.2018 »
25.08.2016 »
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Deloto-Belneiski-shte-produlzhi-na-16-mai-s-videokonferentna-vruzka-s-Avstriya-254296
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.