Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разследват втори заподозрян по делото "Белнейски"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:17 / 13.05.2011Коментари ()2540
Националното следствие разследва втори мъж, заподозрян за убийството на сестрите Белнейски. Това разкри следователят по делото Веселин Мартински. Той отказа да коментира дали заподозряният е роднина на единствения заподозрян за убийството на момичетата Лазар Колев. Мартински бе категоричен, че ДНК-експертизата и доказателствата са безспорни за това, че 31-годишният Колев е единият от извършителите на убийството.Чуйте от прикачения звуков файл.

13-то заседание по делото "Белнейски" се отложи заради неявяване на единия от затворниците от Бобов дол Антон Стефанов, призован като свидетел. Той е бил опериран няколко дни преди делото в болницата в Софийския затвор. Съдът отхвърли исканията на адвокат Марин Марковски да бъде разпитан самостоятелно вторият затворник Румен Дупарински заради опасения, че може да бъде повлияно на показанията му-физически и служебно. Съдебният състав отхвърли искането с мотив, че разпитът на Стефанов, Дупарински и Владимир Славов -Иширковеца трябва да се извърши в един и същи ден заради провеждане на очни ставки. Дано Антон Стефанов да не е опериран здрав, коментира адвокат Марковски.

Румен Дупарински и Антон Стефанов доброволно изпратиха молба до Пазарджишкия окръжен съд да бъдат разпитани като свидетели. Те твърдят, че са принуждавани от Иширковеца да лъжесвидетелстват, че Лазар Колев е убиеца на сестрите Белнейски. Ключовият свидел по делото- Иширковеца, който днес не се яви, ще бъде призован принудително и ще плати глоба от 200 лева. Съдът отказа да разпита и Антон Шикренов, служител в Софийския затвор, който според затворниците също ги е убеждавал да лъжесвидетелстват.

Адвокат Марин Марковски обяви, че предстои да представи ново доказателство в съда, което ще докаже невинността на Лазар Колев. Той съобщи още, че има уверението на съда, че нокътните изрезки на сестрите Белнейски са опаковани по подходящия начин Националния институт по криминология и криминалистика от и ще бъдат представени като веществени доказателства в съдебна зала.

Делото ще продължи на 16-май с видеоконферентна връзка с експерти от Инсбрук, Австрия. Тогава трябва да бъде разпитан отново и експертът от НИКК - Националния институт по криминология и криминалистика Иван Иванов, изготвил ДНК-експертизата на Лазар Колев.

На 18 -май ще се осъществи и видеоконферентната връзка с експертите от Великобритания.

В 14.00 часа Пазарджишкият окръжен съд ще проведе тестване на стената, която ще бъде използвана във видеоконферентната връзка с експертите от Австрия и Великобритания.

Източник: Дарик Радио



Още по темата: общо новини по темата: 222
01.02.2024 »
16.06.2021 »
13.10.2019 »
06.08.2018 »
07.02.2018 »
25.08.2016 »
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Razsledvat-vtori-zapodozryan-po-deloto-Belneiski-254254
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.