Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Започва седмото голямо почистване на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:15 / 30.04.2011Коментари ()3844
©
Mного подаръци са осигурени за пловдивчани, които се включат днес в голямото почистване на Пловдив, организирано по традиция от общината, увери главният еколог Христо Минков. Кметът Славчо Атанасов, който ще се включи в мащабната акция в 10 ч. в района на парк "Лаута" (край детски комплекс "Теди" до "Ескалибур") ще обиколи и районите на града, за да поздрави и да раздаде подаръци на пловдивчани, които най-старателно се заемат с уборката на междублоковите пространства.

За седмото голямо почистване на Пловдив общината е набавила готови за засаждане цветя и храсти, градински инструменти, техника за косене и подрязване и маркучи, които ще се раздадат на гражданите. Осигурени са също чадъри за поощряване на най-активните хора.

В почистването ще се включи и общинската администрация на Пловдив, която по традиция се концентрира в районите около Зоокъта и Гребния канал, парк "Лаута", Младежкия хълм (до Детската железница) и тепето до радиото и телевизията в центъра.

Освен на тези пунктове, чували и ръкавици гражданите ще могат да получат във всяко от районните кметства, обясни главният еколог Христо Минков. В почистването интензивно ще участват и общинските предприятия "Чистота" и "Градини и паркове".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zapochva-sedmoto-golyamo-pochistvane-na-Plovdiv-250783
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.