Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Славчо Атанасов гони зам. кметът Ганчо Колаксъзов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:05 / 23.09.2010Коментари ()11365
© Plovdiv24.bg
Преди около час кметът е предложил на заместника си по европейска и социална политика Ганчо Колаксъзов утре сутринта да си подаде оставката, съобщи го лично Славчо Атанасов на приключил току-що извънреден брифинг в общината, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Той си е специалист по евроинтеграцията. Изглежда твърде много го натоварихме, като му прехвърлихме и изключително тежкия ресор на социалната политика, на който изключително много държа. Това надминава неговите възможности, много му натежа на плещите, а за този пост ще ми е нужен по-широкоплещест човек, който освен от европроекти да разбира и от социална политика", коментира Атанасов.

Ако Колаксъзов сам не си подадял оставката утре, щял да го уволни. Кметът не можел да даде категорична оценка за успеваемостта на заместника си в европолитиката, стараел се, правeл проекти, но усвояването на европари зависело и от отношенията с централната власт, а Пловдив не бил долюбван от нея.

Тъй като Колаксъзов е от квотата на БСП, още преди 3 часа Славчо Атанасов е уведомил за решението си лидерът на пловдивските социалисти доц. Илия Баташки. Градоначалникът подчерта, че въпреки важността на добрите коалиционни отношения, решенията за заместниците си го взема сам и не позволява на никого да му се качва на главата. Той вече обмислял няколко имена като приемници на Колаксъзов. В събота и неделя щял да вземе окончателното си решение, но предстояло и съгласуване на политически съвет в понеделник.

"Казах му, че е време да се разделим", препредаде есенцията от разговора си на 4 очи с Колаксъзов кметът пред журналисти.

Не много отдавна, когато на младия соцкадър бе прехвърлен ресорът на съкратения социален заместник-кмет Красимир Ангелов, другият ресорен заместник Александър Константинов коментира по адрес на своя съпартиец: "Време е и Ганчо да започне да работи." Според Атанасов обаче товарът му е дошъл толкова много, че го е прекършил към земята.


Кметът уволнява Ганчо Колаксъзов


Още по темата: общо новини по темата: 6
05.10.2010 »
05.10.2010 »
04.10.2010 »
27.09.2010 »
25.09.2010 »
24.09.2010 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Slavcho-Atanasov-goni-zam-kmetut-Gancho-Kolaksuzov-193627
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.