Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кафене загрози Главната в Пловдив. Позволи грубо погазване на Наредба
Автор: Данислава Вълкова 19:01 / 06.10.2023Коментари ()13687
Грубо нарушение на правилата, определени от една от най-важните наредби на град Пловдив си е позволил собственик на кафене на Малката Главна до Халите, установи Plovdiv24.bg.

Столовете и масите са сложени отпреди два дни, като те почти стигат до средата на пешеходния поток. За поставянето им е необходимо изработване на схема и одобряването ѝ от Експертния съвет по устройство на територията.

Позволено е върху масите да се поставят слънцезащитни съоръжения. В схемата и проекта трябва да е упоменато какъв точно ще е размерът на чадърите, какъв ще е видът им, къде и как ще бъдат разположени и разбира се какъв ще е цветът им и точно тук е и проблемът. Според чл.7 на Наредбата на ОбС Пловдив за реда за поставяне на преместваеми обекти за увеселителна, търговска или друга обслужваща дейност и елементите на градското обзавеждане на територията на Община Пловдив цветът на този вид преместваеми съоръжения трябва да е бял до охра, но в никакъв случай черен. По тях не трябва да има и рекламни надписи - и тук е и второто нарушение на една и съща клауза - различен от нормите за цвят и наличие на реклама.

Надяваме се след статията на Plovdiv24.bg служителите на Пловдивския общински инспекторат да направят съответните инспекции и контрол по спазването на Наредбата, която е съобразена с изграждане и поддържане на естетическия вид на Главната и Централна градска част. Надяваме се да предприемат необходимите действия за установяване на нарушенията на наредбата и да уведомят обществеността, като един вид предпазна мярка по отношение и на другите собственици на заведения, които решават да ги нарушат.



Още по темата: общо новини по темата: 325
28.04.2024 »
19.10.2023 »
11.10.2023 »
04.09.2023 »
22.08.2023 »
13.08.2023 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kafene-zagrozi-Glavnata-v-Plovdiv-Pozvoli-grubo-pogazvane-na-Naredba-1850562
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.