Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Три фирми с жалби срещу условията за довършването на стадион "Локомотив"
Автор: Диана Бикова 10:48 / 30.08.2023Коментари ()4047
©
Три фирми са подали до момента жалби в Комисията за защита на конкуренцията срещу условията в обществената поръчка за довършването на стадион "Локомотив", чиято прогнозна стойност е 42 милиона лева с ДДС, предава Plovdiv24.bg.

Първата жалба е от кърджалийското дружество  "Ел Системс" АД, чиято основна дейност е изграждане, ремонт и поддръжка на електрически системи и инсталации, строителство на преносни и разпределителни електрически мрежи, проучване, проектиране и строителство на енергийни обекти.

Другата жалба е от "Юнайтид груп" ЕООД от София, която има широк спектър от дейности, като една от тях е общо и специализирано строителство.

Третата жалба е от "Парсек груп" ЕООД, която е регистрирана в София, но изпълнява и в момента няколко сериозни обекта в Пловдив. Фирмата е специализирана във високо и ниско строителство, ремонтни дейности, озеленяване, проектиране, изграждане и поддръжка на пътни, мостови, водопроводни, газопреносни и други обекти и съоръжения.

И трите компании искат обществената поръчка да бъде спряна, докато антимонополната комисия не се произнесе по жалбите им. По план, крайният срок за подаване на оферти или на заявления за участие в откритата процедура изтича в полунощ на 31 август, а на 1 септември трябваше да се отворят офертите на участниците. По една от жалбите в КЗК има открито производство, а по другите две е иницииран процес. 

Припомняме, че обществената поръчка е за изграждане на нова централна трибуна на стадион "Локомотив" и благоустрояване и инфраструктура на обекта. Цялостното довършване на спортния комплекс е с максимална стойност 35 милиона лева без ДДС или 42 млн. лева с данъка. Сумата е фиксирана след провеждане на друга обществена поръчка, чиято цел бе да определи прогнозната стойност на строително-монтажните работи за реализация на работния инвестиционен проект. Довършването на стадиона трябва да стане за 720 календарни дни след избора на изпълнител и подписването на договор с него.


Още по темата: общо новини по темата: 214
25.04.2024 »
24.04.2024 »
29.03.2024 »
11.03.2024 »
22.02.2024 »
15.01.2024 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Tri-firmi-s-zhalbi-sreshtu-usloviyata-za-dovurshvaneto-na-stadion-Lokomotiv-1804896
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.