Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Осъден за поръчково убийство в Чехия иска да бъде пуснат от затвора
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:16 / 15.07.2010Коментари ()1583
© Plovdiv24.bg
Пеньо Мангъров-Чешкия, осъден на 20 години затвор за поръчково убийство в Прага, обжалва мярката си на задържане, като настоява да бъде пуснат от затвора. Пеньо Мангъров от Карлово бе обвинен, че през декември 1998 година и през април 1999 година е извършил две убийства в Прага. Той бе признат за виновен за това, че на 27 декември 1998 година в чешката столица, в съучастие като извършител с Мартина Шиманкова и Раул Кохнер (подбудители и помагачи) и с Иржи Хомолка (помагач), умишлено е умъртвил чешкия гражданин Ладислав Цимерман от Прага. Посредник между богатата наследница, която поръчала убийството, и българина бил частният детектив Раул Кохнер.

Повдигнато му бе и второ обвинение за убийството на чешкия гражданин Иржи Витек, извършено по поръчка на неговата тъща, но по него Мангъров бе оневинен. Поръчковият убиец излежава и деветгодишна присъда за изнасилване, извършено у нас след бягството му от Чехия. Той е съден и за измама, но делото е завършило със споразумение за глоба.

Наскоро стана ясно още, че от затвора Пеньо Мангъров подържа профил в интернет. Там той е публикувал подробности за себе си и много свои снимки. Днес затворникът каза пред журналисти, че има намерение да се жени отново, но само ако не бъде пуснат от затвора. Това озадачи журналистите, които решиха, че се е объркал, но той повтори, че ще се жени само ако не бъде пуснат от затвора. След това поясни, че избраницата е юношеската му любов и че е бизнес дама. Попитан поддържа ли страницата си, затворникът бе категоричен, че я поддържа, дори предложи на журналистката, задала въпроса, да се запознаят в мрежата.

Мангъров бе женен за кратко време за адвокатката си и бивш столичен прокурор Соня Алексиева, която го защитаваше в съдебната зала. После, по време на едно от заседанията, лично я изгони от съдебната зала и смени адвоката си.

Междувременно, след последното заседание Прокуратурата повдигна още едно обвинение срещу Чешкия за хулиганство, след като в яростта си той срита съдебните банки и псуваше.
Съдът отложи гледането на мярката днес за 16.00 часа.

Източник: Агенция "Фокус"


Още по темата: общо новини по темата: 15
30.07.2010 »
16.07.2010 »
16.07.2010 »
16.07.2010 »
16.04.2010 »
16.04.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Osuden-za-poruchkovo-ubiistvo-v-Chehiya-iska-da-bude-pusnat-ot-zatvora-177625
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.