Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ученици се впуснаха във "Фолклорна въртележка"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:15 / 15.06.2010Коментари ()1957
©
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св. Св.Кирил и Методий":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В препълнена зала на кино Гео Милев ученици от СОУ "Свети Свети Кирил и Методий" представиха снощи музикалния спектакъл "Фолклорна въртележка". Концертът бе с благотворителна цел, като събраните средства ще бъде използвани за закупуването на сценични костюми и музикални инструменти за възпитаниците на училището.

"Предимството да си единствен"- това е мотото на СОУ "Свети Свети Кирил и Методий". Училището е единственото, в което има профилирано обучение по музика и хореография. За това в края на учебната година, под ръководството на преподавателите бе организиран концерт под надслов "Фолклорна въртележка".

В двучасовия спектакъл участваха най-талантливите и изявени деца. Под напътствията на вокални педагози Вичка и Георги Николови, Станка Даутовска, Здравко Мандаджиев и хореографи Нели Карабахчиева, Галина Ангелова, Емил Тодоров, учениците показаха какво са научили през настоящата година. Средношколците изпяха известни и по-малко известни народни песни от всички фолклорни области на страната. Най-бурни аплодисменти обаче заслужиха танцьорите, които представиха поредица от тракийски танци.


(c) ПОТВ


Източник: ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 1
14.06.2010 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Uchenici-se-vpusnaha-vuv-Folklorna-vurtelezhka-170809
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.