Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Румънец спря на улицата възрастна пловдивчанка, за да й направи подарък, след това я ограби
Автор: Диана Бикова 16:14 / 16.03.2023Коментари ()4409
©
34-годишен румънски гражданин е арестуван за кражба на голяма сума пари от дома на възрастна жена в Пловдив, съобщи на брифинг наблюдаващият прокурор Мирослав Спасов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На 7 март 62-годишна пловдивчанка Ц. М., пенсионер по болест, се прибирала се по бул. "Мария Луиза" към дома си. Пресрещнал я С. Г., на 34 г., румънски гражданин, който на развален български език предложил да й направи подарък домакинска посуда. Предложил да я закара с колата си до дома й, за да не ги носи. Зарадвана от неочаквания "късмет“, жената се съгласила. 

Когато стигнали до дома й, мъжът поискал 100-150 лева за гориво, за да пътува до София. Тя бръкнала в гардероба, извадила несесер, в който имало 8400 лв. и започнала да брои. Тогава С. Г. й предложил да й направи втори подарък – куфарче, в което да сложи парите и дори й помогнал да ги подреди. После поискал чаша вода и, когато тя се върнала, я поканил да го придружи до колата му за още един подарък. Ц. М. останала да го чака, но той не се върнал.

Жената се прибрала и установила липсата на парите си. Веднага се обадила на дъщеря си, която подала сигнал в полицията. Благодарение на бързите оперативно- издирвателни мероприятия на служителите от 4 РУ крадецът е установен още същия ден. Материалите са докладвани на прокуратурата.

С. Г. е бил задържан за 72 часа и на 10 март Районният съд е взел постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Открадната сума изцяло е възстановена от брата на извършителя.

Районният прокурор на Пловдив Петър Петров апелира към възрастните хора в никакъв случай да не допускат непознати лица, чужди граждани в домовете си.



Още по темата: общо новини по темата: 3
16.03.2023 »
16.03.2023 »
09.03.2023 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Rumunec-sprya-na-ulicata-vuzrastna-plovdivchanka-za-da-i-napravi-podaruk-sled-tova-ya-ograbi-1602026
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.