Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Започва ваденето на новите документи за самоличност
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:35 / 29.03.2010Коментари ()5648
© Plovdiv24.bg
Приемът на заявления за издаване на български документи за самоличност на български граждани и чужденци по новия образец започва днес. Официалният старт на кампанията ще бъде даден в Пловдив от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Звената "Български документи за самоличност" (БДС) в ОД МВР и в районните управления в областта, група "Миграция" в ОД МВР, както и сектор "Пътна полиция" ще приемат заявления за издаване на български лични документи на български граждани и чужденци само с такса за обикновена услуга.

Със стартирането на новите документи за самоличност се въвеждат редица улеснения. Комплекс от услуги се извършва на едно гише - облекчава се значително процедурата по прием на заявлението като на гражданите ще бъдат предоставяни безплатно разпечатани от системата заявления с попълнени актуални данни по гражданско състояние. Заявителят извършва проверка на попълнените данни като отразява в заявлението - "вярно"/"невярно", попълва празните полета, нанася съответните корекции и подписва документа. /В заявлението заявителят може да посочи и данните на лице, което да получи готовия документ./

На място, при подаване на заявлението, ще се правят снимките за документите, както и снемането на пръстови отпечатъци за паспорт.

Предвижа се мобилни екипи да посещават домовете на трудно подвижни хора, които не могат да се явят в звената БДС. За целта те или техни представители трябва да подадат предварително молба в поделение на МВР, придружена от документ, удостоверяващ състоянието им.

Документите от стария образец остават валидни до срока, посочен в тях. Няма да бъде задължителна подмяната на сегашните документи с новите образци. Гражданите, които наскоро са си извадили документи за самоличност, не са длъжни да си вадят нови, докато не изтече валидността им.

Гражданите имат право да поискат подмяна на документите си за самоличност, независимо дали е изтекъл срокът на валидност.



Още по темата: общо новини по темата: 26
09.02.2011 »
28.12.2010 »
24.08.2010 »
05.08.2010 »
09.06.2010 »
04.05.2010 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zapochva-vadeneto-na-novite-dokumenti-za-samolichnost-152421
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.