Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ще се откаже ли Борисов от Пловдив заради кмета, или ще го изхвърли от партията?
Автор: Георги Кирилов 11:02 / 10.08.2022Коментари ()35490
© Plovdiv24.bg
Задават се след по-малко от два месеца поредните парламентарни избори. Отново като фаворит в тези избори се явява партия ГЕРБ. Социолозите й оспорват първото място с Продължаваме промяната на доскорошните управляващи.

В унисон със събитията от последната година и половина е изключително важно кой ще спечели тези избори, макар и с малка преднина.

Какво обаче се случва на предизборната сцена в Пловдив. За ГЕРБ по традиция тук водач на листата е лидерът на партията Бойко Борисов. Дали обаче това ще е така и този път?

Причината е, че бившите управляващи бележат сериозно отстъпление заради действията и бездействията на кмета Здравко Димитров през последните години. Едва ли Пловдив през демокрацията е имал градоначалник с по-нисък процент на одобрение. Борисов дори и кампания със значими обекти не може да си направи в града.

Ако направим равносметка, за близо 3 години мандат, кметът Здравко Димитров нито е започнал значим обект, нито е завършил такъв. С един никакъв "Модър-Царевец" не може да се "пребори" вече три години, въпреки че попада в кръга му на преки икономически интереси. Единственият проект, за който Димитров се е заинатил да започне, е нежеланият от пловдивчани и експерти пробив до Водната палата, за който и Борисов лично му каза да не започва.

Неадекватното управление на Димитров поставят под сериозно съмнение победата на ГЕРБ в града. Борисов е политик, който през годините, ако не друго, е доказал, че "надушва" подобни неща. Сега пътищата пред лидера на ГЕРБ са два - или да се откаже да води листата в Пловдив, или преди изборите публично да се отрече от Здравко Димитров, защо не и да го изключи от партията.


Още по темата: общо новини по темата: 981
22.02.2023 »
27.12.2022 »
26.12.2022 »
15.12.2022 »
10.12.2022 »
14.11.2022 »
предишна страница [ 1/164 ] следващата страница

Още новини от Аналитични новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/analizi/Shte-se-otkazhe-li-Borisov-ot-Plovdiv-zaradi-kmeta-ili-shte-go-izhvurli-ot-partiyata-1323273
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.