Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Очертава се тотална блокада заради стартиращия пробив при Водната палата
Автор: Диана Бикова 17:03 / 16.06.2022Коментари ()11598
© Google
На 1 август ще стартира пробивът при Водната палата. Такива планове си правят градската администрация и строителят на обекта, ако черна котка не им мине пътя. Месец и половина преди началото на знаковия за мандата на кмета Здравко Димитров проект има да се свършат куп неща, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Най-важното от тях пряко касае гражданите и това е създаването на временна организация на движението заради възловата локация на обекта. Няма яснота дали ще се затвори напълно мостът на панаира, или ще е възможно поетапното преминаване през едната лента, докато се работи в другата. 

Откъде и как ще минават автобуси и автомобили в момента е въпрос с повишена трудност. Временната организация се прави от фирмата-изпълнител на обекта, след което се съгласува с "Пътна полиция" и другите компетентни институции. Едва след утвърждаването от всички инстанции одобрената схема се подава в ОП "Организация и контрол на транспорта", които от своя страна ще информират гражданите, съобщиха от предприятието. 

Изработването на техническия проект за пробива при Водната палата е на финалната права. Строителната фирма "ИСА 2000", която спечели поръчката на инженеринг, се очаква да го представи в общината до края на месец юни. Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев е определил след това един месец за съгласувателните процедури на проекта след което ще започне истинското разкопаване. 

Строителството ще стартира от западната страна на бул. "Марица юг", зад Хуманитарната гимназия, и постепенно ще настъпва на изток. Новата подземна пътна връзка ще засегне частично обновената зона по южния бряг на река Марица, изградена по друг проект на община Пловдив с евросредства по ОП "Региони в растеж". Управляващият орган на ОПРР ще определи санкцията за неизпълнение на клаузата за устойчивост от 5 години. 

Кръстовището на две нива до Водната палата трябва да е готово до 31 декември 2023 г. Инвестицията е на стойност 9 млн. лв., част от 40-милионния заем от Фонда за устойчиви градове.

Припомняме, че професионалните гилдии в Пловдив изказаха огромни резерви към проекта за автомобилен пробив при Водната палата заради неустойчивата почва.


Още по темата: общо новини по темата: 264
13.07.2023 »
11.07.2023 »
07.07.2023 »
06.07.2023 »
05.07.2023 »
23.05.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ochertava-se-totalna-blokada-zaradi-startirashtiya-probiv-pri-Vodnata-palata-1286960
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.