Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Татяна Дончева: Не е нужно някой да се прави на американец в български условия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:31 / 06.06.2022Коментари ()2303
© БНТ
Не е ясно защо у нас трябва да има закон "Магнитски". Ако Америка има своите аспирации като глобална сила да налага определени обществени отношения със силата на инструментите, с които разполага - това е работа на Америка. Наша работа е да си разрешим корупцията и имаме достатъчно инструменти за това без да се прави някой на американец и да се мъчи да прави закон "Магнитски" в български условия. Това коментира в студиото на "Денят започва" лидерът на "Движение 21“ Татяна Дончева.

Тя припомни, че първото служебно правителство издаде акт на МС, в който обяви списъка на свързаните лица с оповестените по закона "Магнитски" от САЩ. Те имаха своите последици по отношение на техния бизнес, имущества, сметки, с държавните и общински институции, с които комуникират и с търговските партньори. Съдът се произнесе, че това е нищожен акт на МС, но Дончева смята, че не това е причината да се прави у нас закон "Магнитски".

"Нашият проблем е с правоприлагането, с това, че в продължение на 12 години правосъдната система беше контролирана от изпълнителната власт и от структури и хора със съмнителна корупционна репутация, които си направиха инструмент за борба със своите бизнес конкуренти и политически противници, а не инструмент за постигане на върховенство на закона, който да даде стабилност на държавата и защита на правата на гражданите", каза Дончева.

Тя заяви, че предишните два най-кратки парламента не са се занимавали със законова дейност, а при сегашния парламент няма кой да пише закони. Смята, че в момента има "много неподготвени министри и парламент за законодателна дейност".


Още по темата: общо новини по темата: 88
12.06.2023 »
18.02.2023 »
15.02.2023 »
15.02.2023 »
13.02.2023 »
13.02.2023 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Tatyana-Doncheva-Ne-e-nuzhno-nyakoi-da-se-pravi-na-amerikanec-v-bulgarski-usloviya-1279390
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.