Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Драматичен театър Пловдив грабна три статуетки на наградите "Аскеер"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:18 / 25.05.2022Коментари ()859
© Фейсбук
С три награди "Аскеер" бе удостоен Драматичен театър Пловдив за спектакъла "Коприна", видя Plovdiv24.bg. Церемонията се проведе снощи в София в театър "Българска армия", а статуетките бяха връчени в следните категории:

Режисура - Диана Добрева

Сценография - Мира Каланова

Костюмография - Марина Райчинова

На страницата в социалната мрежа Пловдивският драматичен театър честити и наградата на драматурга Александър Секулов, който получи приза за драматургичен текст за "Народа на Вазов"!

Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство "Аскеер 2022" получи Цветана Манева. С почетен "Аскеер" бе удостоена актрисата Меглена Караламбова, за чието посрещане на сцената публиката се изправи на крака.

За най-добри актьори в главни роли спечелиха Малин Кръстев и Мария Каварджикова. Те бяха отличени за участието си в "Една испанска пиеса".

Фондация "А'Аскеер“ и театър "Българска армия" раздадоха своите отличия за 31-а година. Церемонията премина под надслова "Урок по български". Водещ на вечерта бе актьорът Веселин Ранков.

Събитието се провежда под патронажа на министъра на културата и министъра на отбраната. На връчването на наградите присъстваха заместник-министърът на културата Юрий Вълковски и заместник-министърът на отбраната Йордан Божилов. Тази година церемонията бе посветена на 300-годишнината от рождението на отец Паисий Хилендарски.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dramatichen-teatur-Plovdiv-grabna-tri-statuetki-na-nagradite-Askeer-1272198
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.