Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Журналистът Николай Илчевски с премиера на нова книга
Автор: Диана Бикова 13:51 / 19.04.2022Коментари ()1962
©
Журналистът и писател Николай Илчевски представя новата си книга "Крадецът на слама". Премиерата е днес, 19 април, от 18:30 ч. в Културния център на Радио Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Крадецът на слама" е продължение на "Записки от селската кръчма", в която са събрани истории със селски семейства, чиито деца са вече в големия град или в чужбина. С майсторлъка на Чудомир Николай Илчевски описва какво причинява спирането на тока в голям канадски град и мъката да се живее в небостъргач, драмата на свекървата, когато синът купи миялна машина на жена си в село, превръщането на селската къща в дом с вана в банята и вана зад доматите в двора... общо 86 увлекателни истории от българските села. 

Освен традиционния  разделителен синор между града и селото, авторът разглежда и набезите на единия свят в другия – когато театрална трупа разбунва селото и когато непредубеден селянин се оказва в столичен театър. 

"Крадецът на слама" излиза четири години след предшественика си "Записки от селската кръчма" с щемпела на издателство "Алитеа".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zhurnalistut-Nikolai-Ilchevski-s-premiera-na-nova-kniga-1252829
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.