Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът за пробива при Водната палата: Бързаме
Автор: Диана Бикова 19:23 / 11.04.2022Коментари ()5839
© Google
В най-кратки срокове ще стартира реализацията на пробива при Водната палата, съобщи кметът Здравко Димитров, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В сряда предстои среща между кмета Димитров, заместника му по строителство Пламен Райчев и ръководителите на проектантския екип. "Ще им дам най-кратки срокове, както и на кино "Космос" и другите обекти. Бързаме. Това е едно от условията ми – да се работи качествено и бързо, независимо къде се работи. Включително в този район (б.а. - "Северен") – Водният проект, 40 улици асфалтиране, преасфалтиране, нова канализационна мрежа. Всичко е ново, хубаво, в срок, въпреки че заради пандемията спряхме за няколко месеца. Вижте, хората са доволни. Ако има проблем – вие ще го отразите. Ако е хубаво, може и да не го отразите" - коментира пред медиите кметът.

На въпрос дали ще стигнат парите за кръстовището на две нива при Водната палата, Димитров обеща дофинансиране при недостиг на средства. Той е категоричен, че всичко, което е започнато, трябва да се довърши. 

Строителните фирми са в правото си да поискат 20% дофинансиране, смята кметът. Заместникът му Пламен Райчев допълни, че след многократни запитвания през последните 6-7 месеца, от АОП са дали насоки как може да бъдат актуализирани сключените вече договори. Това не може да стане автоматично, а експертна комисия под ръководството на Райчев ще изработи критерии за различните типове обекти - линейна инфраструктура, проекти за високо строителство, паркова среда или образователна инфраструктура.

"Критериите за анексиране на договорите ще са различни. Има светлина в тунела, държавата също работи по този въпрос. Надявам се, че ще успеем с общинско дофинансиране да завършим обектите в инвестиционната програма, а там, където е необходима и държавна намеса за проектите по ОПОС и ОПРР, да дофинансират и тяхната част, тъй като строителството е в ход, а цените не са актуални" - обясни зам.-кметът.

Подробности гледайте в прикаченото видео!



Още по темата: общо новини по темата: 264
13.07.2023 »
11.07.2023 »
07.07.2023 »
06.07.2023 »
05.07.2023 »
23.05.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kmetut-za-probiva-pri-Vodnata-palata-Burzame-1248336
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.