Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ремонтът на "Брезовско шосе" навлиза в най-трудния участък
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:29 / 07.04.2022Коментари ()4655
Напредъка на дейностите по "Интегриран проект за водите на град Пловдив“ в две от позициите провери днес заместник-кметът по строителство Пламен Райчев. Той инспектира първо най-тежката част от проекта – подмяната на водопровод и канализация на улица "Брезовско шосе“, където изпълнителите започнаха работа от кръстовището с улица "Полет“ към булевард "Дунав“. Райчев бе придружаван от ръководителя на проекта инж. Румен Лемперов и представители на фирмата-изпълнител.

"Навлизаме се в най-трудния участък, където машините трябва да направят изкоп над 8 метра. Много скоро дори изкопът ще стигне 10 метра дълбочина, за да се положат тръбите, които са с диаметър 250 сантиметра. Изпълнителите ми съобщиха, че срещат допълнителни трудности заради комуникационни отклонения и отклонения на водопровода и канализацията, които не са отразени в кадастралните карти.

След като преминем този участък, работата значително ще се ускори, тъй като изкопът няма да бъде толкова дълбок. Имам уверението на фирмата-изпълнител, че графикът ще бъде спазен“, коментира след инспекцията Пламен Райчев.

Веднага след това той провери и напредъка в изпълнението на дейностите в част от квартал "Кършияка“. В карето между булевард "България“, улица "Васил Левски“, булевард "Марица север“ и булевард "Цар Борис III Обединител“ също се подменят водопровод и канализация и се полага нов асфалт. Райчев уведоми изпълнителите на ремонтните дейности, че задължително трябва да завършат работа до 10 май.

"Кметът Здравко Димитров лично се интересува как вървят дейностите в този участък, тъй като наближават абитуриентските празници и наоколо са два от най-представителните хотели на града, където по традиция завършващите средното си образование празнуват своите балове. Затова ремонта тук трябва да приключи не по-късно от 10 май“, заяви заместник-кметът.


Още по темата: общо новини по темата: 310
09.05.2024 »
08.05.2024 »
11.04.2024 »
05.04.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/52 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Remontut-na-Brezovsko-shose-navliza-v-nai-trudniya-uchastuk-1246284
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.