Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Щерьо, отстъпил БМВ-то, с което бе убит таксиметров шофьор: Не помня нищо, бях много пиян
Автор: Цвети Тончева 17:21 / 10.02.2022Коментари ()5997
© Plovdiv24.bg
Най-сетне разпитаха Щерьо, който отстъпи БМВ-то си, с което бе убит таксиметров шофьор на моста на Адата, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Щерьо се явява, след като е получил призовката в Германия, където живее и където се завърна веднага след катастрофата. Пред съдиите той каза, че не помни нищо, защото бил много пиян.

Подсъдим по това дело е 23-годишният Александър Димитров от квартал "Столипиново", роднина на Щерьо. Във фаталната нощ през месец август 2019 година в колата са били двамата. Те са връстници. Автомобилът се води на бабата на Щерьо, която също е в Германия.

При трагичния инцидент на моста на "Адата", между 3 и 4 часа през нощта, на място загина 60-годишен водач на такси, след като шофьорът на БМВ-то, който е бил пиян и дрогиран, не спрял на "Стоп". Той управлявал автомобила с над 100 км/час.

Според обвинителния акт Александър, Щерьо и техни приятели били на годеж в "Столипиново", където употребили голямо количество алкохол, а Александър се дрогирал и с кокаин. Именно той предложил да идат с колата на бар, но само Щерьо се съгласил. Тъй като не се чувствал адекватен от изпития алкохол, той отстъпил управлението на БМВ-то на Александър, който нямал шофьорска книжка.

При всички заседания защитниците на Александър се опитват да докажат, че не той е управлявал автомобила-убиец. Някои от свидетелите дадоха противоречиви показания, които не изясняват точно кой е бил зад волана. Лекарката – свидетел, пристигнала с екип на Спешна помощ на мястото, обясни пред съда, че шофьорът е бил посочен от органите на реда. А техните показания се опират на свидетелските показания на очевидци. Младежите си контактували на турски през цялото време. Но единият от тях изпуснал и няколко български изречения, които били:  "Няма да подписваш нищо, аз ще ти намеря добри адвокати“. 

Делото отново бе отложено за 18 март. На следващото заседание трябва да бъдат разпитани още двама свидетели. Ще бъде представена и автотехническа експертиза.


Още по темата: общо новини по темата: 16
07.04.2023 »
06.10.2022 »
20.04.2022 »
19.03.2022 »
18.11.2021 »
18.10.2021 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Shteryo-otstupil-BMV-to-s-koeto-be-ubit-taksimetrov-shofyor-Ne-pomnya-nishto-byah-mnogo-piyan-1210389
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.