Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Чистят многократно Братската могила, вандалите веднага я цапат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:35 / 15.11.2009Коментари ()6594
Радослав Кошински: Вандали цапаха неколкократно току що почистената Братска могила
Заслужават ли пловдивчани по-чист град или сами сме си виновни за ситуацията, в която се намират много паметници, стени на сгради и обекти в града? Този въпрос вероятно си задават много хора, които наскоро са виждали състоянието на Братската могила. В края на лятото с новозакупената техника за премахване на графити от фирма "Чистота" започнаха почистването й като част от цялостното "съживяване" на парка. Скоро след това се оказва, че вандалщината не може да бъде преборена. Почистените участъци от монумента вече са издраскани отново. След сигнал на читател на Plovdiv24.bg потърсихме управителя на фирма "Чистота" Радослав Кошински, за да разясни ситуацията там. Ето какво каза той:

"По-голямата част от графитите ги бяхме изчистили. Интересното е, че всяка нощ се получаваха нови надписи и то интересното е, че върху почистеното, а не върху непочистеното. Т.е. цялата работа отиваше някой да ни прави на пук. И Общинска охрана ходиха, и полицията ходиха, но не можаха да се оправят. За това просто ние вече не виждахме смисъл да хвърляме грешни пари на данъкоплатците там и всяка сутрин да чистим нещо, което е надраскано през ноща и буквално оставихме Братската могила. В момента екипажа ни е на Пеещите фонтани, които се ремонтират и ние имаме достатъчно работа, която да вършим там с тази техника.

За нас разочарованието за Братската могила е не че ние не можахме да си свършим работата. Ние имахме и машините, и капацитета, и уменията да изчистим момумента, само че не можахме да се справим с вандализма."



Още по темата: общо новини по темата: 22
13.06.2023 »
29.03.2023 »
24.09.2022 »
03.04.2021 »
17.01.2021 »
03.07.2020 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Chistyat-mnogokratno-Bratskata-mogila-vandalite-vednaga-ya-capat-119560
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.