Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Деца от ДГ "Мирослава" сътвориха чудна приказка за добрината
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:08 / 06.12.2021Коментари ()2607
Повече добрини в делнични и празнични дни! Това послание отправиха децата, родителите и екипът на детска градина "Мирослава“ в Пловдив и поставиха началото на Коледното вълшебство с традиционния празник "Бисерчета на доброто“. С него те сътвориха своята чудна приказка за добрината и участваха във вълнуващи приключения и забавления.

Най-малките деца и техните родители изработиха "Кутия за добрини“, в която събраха листчета с добри постъпки и направиха хранилки за зимуващите птици. "Какво би направил, за да стане светът по-добро място за живеене?: Да обичаш и да помагаш; да си приятел и да подадеш ръка в беда; да получиш добро и да дадеш добро“ - споделиха по-големите им приятели в интервю. С игрите "Избирам те за приятел“, "Слънчево зайче", "Пътуващ обръч", "Харесвам те, защото......“ и др. децата пътешестваха през лабиринта на позитивните човешки отношения - сътрудничество, емпатия, взаимопомощ, внимание, добронамереност един към друг.

Забавлявайки се, те разбраха, че добротата се крие в играта, в усмивката, в приятелската ръка и подкрепящото рамо! Бъдещите първокласници с удоволствие влязоха в ролята на сладкари и се включиха в кулинарната инициатива "Направи най-вкусната бисквитка за свой приятел". Те сътвориха и своята "Приказка за добрите дела“, в която "в сандъче, пълно с добрини, всеки своята постъпка сподели – как си помагаме в беда, правейки добри дела“.

Реализираните проекти и инициативи провокираха децата и те разбраха, че колкото повече добри постъпки върши човек, толкова по-щастлив се чувства!

Кулминация на празника беше гмуркането на смелите плувци, които извадиха от дъното на басейна своето “бисерче на доброто“ и го подариха на имениците от детската градина.

Празникът и инициативите се реализираха с активното участие на Училищно настоятелство и родителите, които подариха "златна“ паричка, "бисерче“ и "Книга за добрината“ на децата от всяка група. "Един от важните приоритети днес е да учим децата ни на топлина и обич, да бъдат добри и достойни хора. Радвам се, че заедно – родители и учители в ДГ "Мирослава“, оставяме следи на доброто!“– сподели председателят на Училищното настоятелство В.Такева.


Още по темата: общо новини по темата: 9
19.12.2021 »
06.12.2021 »
06.12.2021 »
06.12.2021 »
06.12.2021 »
03.12.2021 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Deca-ot-DG-Miroslava-sutvoriha-chudna-prikazka-za-dobrinata-1168564
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.