Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Питане към кмета: С какво поцинкованите кофи популяризират културата на Пловдив?
Автор: Георги Кирилов 16:49 / 12.10.2021Коментари ()16432
©
Питане до кмета Здравко Димитров ще отправи общинският съветник от Коалиция "Кауза Пловдив“ Константин Георгиев на утрешната сесия на Общинския съвет.

Поводът е проект, финансиран от културната програма на Община Пловдив, изразяващ се в поставяне на 130 поцинковани кофи на разкопките на "Форум Запад" до Централна поща.

"Целта на Община Пловдив е опазване културното наследство и памет, обогатяване на културната идентичност, развитие на творческия потенциал и капацитети, подобряване на достъпа до култура на жителите на общината, насърчаване на обмени и партньорства на местно, национално и световно ниво, създаване конкурентноспособни културни продукти, развитие на изкуството, творческите и културни индустрии и културния туризъм, популяризиране на българската култура по света.

Това задължение на Община Пловдив е изрично установено в чл. 1 от Наредбата на Общински съвет Пловдив за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата, част от календара на културните събития на Община Пловдив.“, се казва в питането на Константи Георгиев.

"Възмутени граждани сезираха групата на Коалиция "Кауза Пловдив“, че от общинския бюджет се финансират проекти, нямащи културна стойност и не кореспондиращи на духа и културата на града ни. Това е поредният проект, будещ възмущение у пловдивчани. В тази връзка считам, че кметът трябва да отговори на следните въпроси:

Каква е идеята на този проект

С какво поцинкованите кофи популяризират град Пловдив и неговата култура

Смятате ли, че Община Пловдив е изпълнила задължението си за популяризирането на българската култура по света и за създаване конкурентноспособни културни продукти по Наредбата на Общински съвет чрез одобрението и финансирането на този проект

Кой е одобрил този проект

Каква сума е изплатила Община Пловдив и на кое физическо или юридическо лице за горецитираното събитие“ - коментира общинският съветник от групата на Коалиция "Кауза Пловдив.

Той изрази надежда, че през следващата година, Община Пловдив ще представи на своите жители и гостите на града най-после стойностна, разнообразна и обогатяваща културна програма.


Още по темата: общо новини по темата: 220
06.04.2024 »
22.02.2024 »
11.02.2024 »
27.07.2023 »
26.07.2023 »
05.07.2023 »
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Pitane-kum-kmeta-S-kakvo-pocinkovanite-kofi-populyarizirat-kulturata-na-Plovdiv-1134593
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.