Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Известен адвокат намекна за нередности около оправдателната присъда на д-р Димитров
Автор: Цвети Тончева 08:37 / 28.09.2021Коментари ()4679
©
Роднините на Жоро Плъха, в лицето на защитника им адвокат Красимир Елдъров, ще обжалват присъдата на Окръжния съд в Пловдив, според която д-р Иван Димитров е оправдан по обвинението за убийство в условията на неизбежна защита при превишаване на правата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.  

Пред журналисти извън съдебната зала адвокат Елдъров заяви, че адвокатите, като участници в съдебния процес, ползват съдебна практика. Той призова журналистите да се върнат назад и да си припомнят случая за командоса от Специалните сили, който при подобно съприкосновение с един полицейски служител, в спор за жена - разследваща полицайка, не бе оправдан. Военният съд на две инстанции прие тогава наличието на превишаване пределите на неизбежна отбрана. "Разбира се, тук, след като потърпевшият е от друга категория, е по-лесно да се вземе това решение“, каза Елдъров.

"Ние с това не сме съгласни и ще обжалваме. Прокурорът заявява същото, че той ще подаде протест“, каза Елдъров. Адвокатът увери, че когато види мотивите на съдията ще бъде по-конкретен.  Според него обаче, дори да остане такава присъда, тя ще поражда въпроси в обществото, а близките губят вяра в ситуацията, независимо какъв е синът им.

"Аз съм страна по делото, но движеща сила е прокурорът. Ако нямаше обвинение от прокуратурата, аз нямаше да съм тук сега“, добави Елдъров. Той уточни, че между тях няма разногласия. Единствената разлика е в начина на изтърпяване на наказанието. Прокуратурата поиска условна присъда, а защитниците на пострадалите – ефективна.

Д-р Иван Димитров обаче беше напълно оправдан по обвинението за убийството на Жоро Плъха, влязъл да краде в гаража му.

Обжалването на присъдата може да стане в 15-дневен срок пред Апелативния съд.



Още по темата: общо новини по темата: 145
26.03.2024 »
16.10.2023 »
30.05.2023 »
14.03.2023 »
20.02.2023 »
14.12.2022 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Izvesten-advokat-namekna-za-nerednosti-okolo-opravdatelnata-prisuda-na-d-r-Dimitrov-1129068
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.