Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Само в Plovdiv24.bg: Проговори бизнесменът, обвинил градската управа в рекет, иска оставки
Автор: Цвети Тончева 17:35 / 24.08.2021Коментари ()25714
©
Собственик на верига за бързо хранене в Пловдив обвинява в индиректна репресия кмета на Пловдив Здравко Димитров. Пред камерата на Plovdiv24.bg той твърди, че е притискан от виден бизнесмен в Пловдив, който парадира с огромно влияние в общината. 

"В разговор между нас направо ми каза, че е човек на кмета и може всичко да си прави. Той е човек с власт, без дори да е на длъжност в общината. Той директно вдига телефона и им нарежда какво да правят“, казва 35-годишният Мартин Бурнарски и добавя:

"Именно той инициира множество проверки на Пловдивския общински инспекторат в рамките на няколко месеца, които да  констатират мои нарушения. Целта е да освободим обектите за техния човек и да дадем, или подчиним готовия бизнес на него“.

Бурнарски упорито отказва да назове по име овластения бизнесмен, под предлог, че е подписал документи за конфиденциалност. Но между другото подмята, че този господин е собственик на частни кина в Пловдив.

Въпросният бизнесмен казвал още на Бурнарски:

"Аз ти предложих място на центъра, отказа ми, ако искаш да продължиш, говорих с нашите хора да те оставят. Те категорично отказаха, искат да те махнат на 100%. Ще ти го кажа направо: "Предложих на моите хора, ако аз взема мястото на твоята фирма, ти да си останеш да си работиш и ще се разберем какво ще даваш“.

Бурнарски продължава:

"Разбрах неофициално, че същият бизнесмен е съученик с кмета на Пловдив, децата им си ходят на почивки в чужбина. Активист е бил на ГЕРБ. Разбрах, че той е бил спонсор на ГЕРБ по време на местните избори и като цяло обстоятелствата говорят по-добре", твърди още Мартин и показва актове и други документи, като свидетелства за репресията.

"Ние няма да спрем до тук", казва пък неговият партньор Ахмед Бей.

"Ще се борим за оставките на Здравко Димитров, Величко Родопски и Борислав Димов и другите му кадри, докарани от Областна управа в ПОИ, които действат като мутренска групировка от 90-те години. С нас се свързаха още хора от малкия бизнес, които не се страхуват. Ще се борим докрай".

"Не е честно да репресираш малък бизнес и да се опитваш да го вземеш наготово, след като е оцелял, въпреки ковид кризата. По-лесно е, отколкото да го създадеш сам", допълва още Ахмед Бей

Поместваме цялото интервю!



Още по темата: общо новини по темата: 9
13.06.2022 »
10.06.2022 »
09.06.2022 »
02.12.2021 »
28.08.2021 »
26.08.2021 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Samo-v-Plovdiv24bg-Progovori-biznesmenut-obvinil-gradskata-uprava-v-reket-iska-ostavki-1118462
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.