Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Куриозна случка с пиян пловдивчанин с тротинетка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:46 / 21.07.2021Коментари ()6399
©
Млад пловдивчанин, управлявал електрическа тротинетка под въздействие на алкохол, се отърва без сериозни наранявания. Около 15:00 ч., вчера, 22-годишният младеж потърсил лекарска помощ в спешен кабинет, минути след като паднал от индивидуалното електрическо превозно средство на бул. "Руски“.

При отработване на сигнала от болницата, служители на сектор "Пътна полиция“ тествали водача с дрегер и апаратът отчел близо 2 промила. По случая е взето административно отношение.

Припомняме, че стотици моторни превозни средства тип  "електрическа тротинетка" бяха разположени на множество улици и площади на територията на община Пловдив преди седмици. 

Това става възможно, след като бе подписан меморандум за сътрудничество между изпълняващия длъжността кмет Величко Родопски и две от фирмите, които предлагат превозните средства и осъществяват тази дейност - Петко Анчев и Теодор Рачев. 

Двете фирми (Hobo и Lime) осигуряват индивидуални електрически превозни средства за публично ползване. Тротинетките ще бъдат разположени на велопаркингите, които е изградила Община Пловдив.

Услугата се предлага чрез създаване на профил в мобилно приложение, а заплащането е 1 лева за отключване и между 20-25 стотинки на минута. Заплащането става с дебитна карта.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kuriozna-sluchka-s-piyan-plovdivchanin-s-trotinetka-1106683
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.