Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Парламентът наложи мораториум върху решенията на правителството в оставка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:28 / 22.04.2021Коментари ()1665
©
Парламентът наложи мораториум на определени действия на държавните органи.

"За" проекта на решение гласуваха единодушно 151 народни представители. Предложението за мораториум бе направено от лидерката на БСП Корнелия Нинова и от шефката на депутатите от "Изправи се! Мутри вън" Мая Манолова.

Решението обхваща назначенията за всички длъжности в държавната администрация - и висши, и нисши, както и промени в ръководствата на публични предприятия и държавни болници. В обхвата му са и предоставяния на държавни заеми.

Отпадна точката за мораториум върху сключване на нови договори за обществени поръчки над 1 млн. лв., предвид риска това да обхване доставки на лекарства и ваксини.

По предложение на Демократична България в обхвата на решението бе включено и предоставянето на решения за търсене и проучвания на подземни богатства.

Мораториум се налага и върху разпоредителните сделки. Решението влиза в сила от момента на приемането му в пленарна зала.

Първоначално обсъждането на решението за мораториум отпадна от дневния ред на Комисията по прави въпроси поради отсъствието на Манолова заради участието й в Комисията по ревизията, на която тя е председател.

С 9 гласа "за" обсъждането на решението бе включено в дневния ред на заседанието, продължило пет часа.

"Ако искате да спрете всички концесии, всички сделки, всички назначения, трябва да направите правителство, а не да занимавате час и половина цяла България с вашите неадекватни изказвания от всички страни. Намираме се в здравна криза, в социални и икономически затруднения. Намираме се на ръба на политическа криза, защото никой от вас не е казал преговаря ли в момента за някакво правителство", обърна се Тома Биков от ГЕРБ към опозицията, която има мнозинство.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Parlamentutnalozhi-moratorium-vurhu-resheniyata-na-pravitelstvoto-v-ostavka-1076757
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.