Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ковид кризата показа колко нелепо е съществуването на общините "Марица" и "Родопи"
Автор: Любомир Минчев 06:00 / 20.11.2020Коментари ()33505
©
Съществуването на двете изкуствени общини край Пловдив – “Родопи“ и "Марица“, често е било обект на обществен дебат, особено преди местни избори. Беше тема и на последните преди година с признанието, че нищо не може да се направи – въпросът е извън Пловдив, държавен.

Областният управител Дани Каназирева съобщи, че е направила комисия, която работи по обединението на трите общини, защото сега е подходящият момент това да се случи. Други се надяват, че преброяването на населението следващата година ще покаже, че трябва да се увеличи територията на община Пловдив.

Ако изключим всички други предпоставки за сливане на "Марица“ и "Родопи“ с Пловдив – икономически, данъчни, инфраструктурни, пандемията категорично показа колко нелепо е съществуването на двете общини.

Въпросите са елементарни. Къде се лекуват заразените с Ковид-19 от "Марица“ и "Родопи“? Разбира се, че и в пловдивските общински болници. Само че те не участват във финансирането на тези болници. Лекуват се с данъците на пловдивчани.

Ако не финансово, с какво друго двете общини край Пловдив са съпричастни в борбата с пандемията. Например изградили ли са временни пунктове за диагностика
АНКЕТА:
Трябва ли да бъдат закрити общините "Родопи" и "Марица"?

Да
Не

на своите територии и дали в поликлиниките си имат стаи за непотвърдени случаи на пациенти с коронавирус. Очевидно не и правят най-лесното – пращат линейките към болниците в Пловдив.

Ако Областният кризисен щаб има правомощията да препоръча съпричастност на двете общини, трябва да обясни дали го е направил и какъв е резултатът.

Ако не друго, комисията по обединението на Пловдив с "Родопи“ и "Марица“ трябва да включи в мотивите си и наблюденията си от борбата с пандемията. Ще има съвсем убедителни доказателства, че закриването на "Родопи“ и "Марица“ не подлежи на съмнение.


Още по темата: общо новини по темата: 147
07.05.2024 »
28.12.2023 »
20.12.2023 »
18.12.2023 »
18.12.2023 »
17.12.2023 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница

Още новини от Аналитични новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/analizi/Kovid-krizata-pokaza-kolko-nelepo-e-sushtestvuvaneto-na-obshtinite-Marica-i-Rodopi-1023023
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.