Защо някои от светофарите по бул. "Руски" в Пловдив не работят?
Автор: Гено Петров 18:17 / 23.08.2020Коментари ()8288
Минаха няколко години от края на мащабния ремонт на един от най-натоварените пловдивски булеварди - "Руски". Всичко по темата може да четете ТУК. Една от новостите за булеварда е новата организация около кръстовището на бул."Руски" с "Ген. Данаил Николаев" и "Преслав".

Бе направено уширение за сметка на зеления остров и е осигурена нова лента за ляв завой към ул. "Преслав". Бяха оформени места за контейнерите, поставени са и нови осветителни стълбове. Спирката от градския транспорт също бе изместена. Бе монтиран и нов светофар на кръстовището на бул "Руски" с ул. "Преслав". Именно за този нов светофар става дума. Той обаче така и не бе пуснат в експлоатация.

От Plovdiv24.bg обещаваме, че ще се допитаме до общинската управа, откъдето, евентуално, биха дали отговорили защо светофарът там само премигва и реално не работи.  И изобщо какъв е смисълът те да са там? 

Много читатели се свързват с редакцията, за да споделят своето мнение. Те са на мнение, че пресичането на пешеходци по пешеходните линии е трудно. Особено, когато движението е в час пик. Смятат, че ако светофарът работи, то преминавето би могло да бъде по-лесно и по-спокойно.

Тук имаме желанието да отворим дискусия и да разберем вашето мнение. Нужен ли е подобен светофар на вас, пловдивските шофьори, който би улеснил левия завой към ул. "Преслав" и към ул. "Ген. Данаил Николаев"?

Припомняме, че това кръстовище е едно от най-опасните в града и доста често се случват катастрофи на него. Една от най-тежките е тази, при която преди няколко годин Любомир Трайков причини смъртта на трима души.


Още по темата: общо новини по темата: 237
06.12.2022 »
26.01.2021 »
01.10.2020 »
30.09.2020 »
03.08.2020 »
31.07.2020 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zashto-nyakoi-ot-svetofarite-po-bul-Ruski-v-Plovdiv-ne-rabotyat-994415
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.