Правят спортен комплекс на мястото на трафопоста в двора на обновеното СУ "Любен Каравелов"
Автор: Диана Бикова 16:51 / 10.02.2020Коментари ()4014
©
Трафопост в двора на СУ "Любен Каравелов“ предстои да бъде преместен и на негово място да се изгради спортен комплекс, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Договорът за преместването на съоръжението вече е подписан с EVN. Това означава, че в средата на следващия месец ще бъде обявена обществената поръчка за строителството. В най-добрия случай до 50-60 дни ще бъде избран изпълнител и до септември спортната зала ще бъде изградена. Мястото на бъдещия физкултурен салон вече е обезопасено. Досега учениците са "спортували“ в пригодени класни стаи.

Цялостният ремонт на СУ "Любен Каравелов“ е продължил малко повече от 1 година, като забавянето е било заради неуспешни преговори за преместването на въпросния трафопост. Сградата е със соларни панели, има рампа и асансьор за достъп на инвалиди. Реновирането е финансирано по ОПРР с над 1.8 милиона лева. Проектът е в две части и се очаква през 2021 г- да се открие сграда 2 на училището. Там ще има басейн, актова зала и физкултурен салон.

Общината ще преговаря с частния собственик на залепената на калкан сграда до "Л. Каравелов“ за откупуването й. Тя е била дадена на училището с решение на ОбС, но преди 2-3 мандата е била продадена. В резултат учениците са оставени без стол, тъй като той е бил в другото здание. Ако преговорите с частния собственик са успешни, там ще може да се провежда индивидуално обучение на учениците по музикални инструменти.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Pravyat-sporten-kompleks-na-myastoto-na-trafoposta-v-dvora-na-obnovenoto-SU-Lyuben-Karavelov-935596
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.