Голяма акция на МВР Пловдив!
Автор: Васил Динев 08:40 / 01.10.2019Коментари ()23134
©
Специализирана полицейска операция за охрана на обществения ред и осигуряване безопасността на движението бе проведена през почивните дни на територията на ОДМВР – Пловдив, съобщават оттам. Акцията е част от регулярните мерки за противодействие на престъпленията и недопускане на противообществени прояви и нарушения на правилата за движение в Пловдив и областта.

За времето от 22.00 ч. на 28 септември до 05.00 ч. на 29 септември участие в нея са взели служители от всички районни управления на ОДМВР – Пловдив и сектор “Пътна полиция". Включили са се и  инспектори от РДПБЗН и Дирекция “Автомобилна администрация". Проверени са общо 769 лица, 458 МПС и 82 търговски обекта, от които 9 игрални зали и 4 интернет зали.

За нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 45 акта и 43 глоби с фиш, като в четири от случаите водачи са били употребили алкохол. По два акта са съставени по Закона за защита на детето и Кодекса за застраховането, а един – по Закона за българските лични документи. Пет административни отношения са взети съгласно общински наредби.

От инспекторите на ДАИ са констатирани две нередности, за които също са съставени актове. Същият брой са и издадените от служители на РДПБЗН документи за несъответствия с изискванията за противопожарна безопасност. По Закона за МВР са съставени 18 протоколи. В рамките на специализираната операция са задържани петима. Иззето е малко количество амфетамин. Образувани са шест досъдебни производства.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Golyama-akciya-na-MVR-Plovdiv-902186
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.