Кръгла маса за проекта "Въча"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:02 / 12.06.2019Коментари ()3088
©
Областният управител организира кръгла маса-дискусия на тема: "Водоснабдяването на Пловдив и населените места от област Пловдив от каскада "Доспат – Въча" – предпоставка за подобряване качеството на живот и съществен фактор за устойчиво икономическо развитие на региона".

Кръглата маса, на която са поканени народните представители на 16 и 17 МИР, представители на МОСВ, МРРБ, БД ИБР – Пловдив, РИОСВ, ВиК, кметовете на общините Пловдив, Кричим, Перущица, Стамболийски, "Родопи", "Марица", Куклен, "Тракия икономическа зона", КНСБ, АИКБ, КИИП, сдружение "Бизнесът за Пловдив“,  неправителствени организации и граждани, които имат отношение към чистотата на водата в населените места от региона ще се състои на 17 юни от 10.00 часа в Областна администрация.

Качеството на обществените услуги определя облика и възможностите за икономическо развитие на всеки един регион, община и населено място. Основно място в този сектор заема дейността ВиК, чрез която се предоставя най-важната и жизнено необходима услуга на обществото - доставката на питейна вода и отвеждането на отпадъчните води. Дейността и качеството на тази услуга касае всеки един от нас, жители и гости на съответните населени места, нашите домакинства, промишлеността и останалите дейности в сферата на обществени услуги.

Обезпечаването на качествена питейна вода има пряко отношение подобряване условията на живот, здравето и живота на населението, възможността за нормално функциониране на местната икономика и привличане на нови инвестиции за нейното развитие.

През 2013 г. Асоциация по ВиК - Пловдив прие Генерален регионален план за водоснабдяване и канализация за обособената територия на "ВиК" ЕООД Пловдив, който се явява основният стратегически документ за планиране развитието на ВиК инфраструктурата на територията на област Пловдив. В този документ  обект "Водоснабдяване на гр. Пловдив и околните общини от каскада Доспат-Въча" е включен в средносрочната инвестиционна програма, с програмен хоризонт за реализация и въвеждане в експлоатация 2020-2027г.

Отчитайки изключителната обществената значимост на обекта, през предходните години същият е определен за приоритетен обект в Регионалния план за развитие на регион Централна южна България и Областната стратегия за развитие на област Пловдив.

Ускорените темповете на икономическо развитие на Пловдив и околните населени места през последните години изисква отговорен подход и адекватно планиране развитието на този важен отрасъл, повишаване качеството и ефективността на услугите които същият предоставя.


Още по темата: общо новини по темата: 75
19.01.2024 »
20.04.2023 »
20.04.2023 »
19.04.2023 »
15.01.2023 »
16.02.2021 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Krugla-masa-za-proekta-Vucha-875371
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.