Първи официални подробности за екшъна с въоръжения охранител в Кючука
Автор: Георги Кирилов 12:38 / 12.06.2019Коментари ()7667
©
Както Plovdiv24.bg съобщи още снощи, охранител от частна фирма е бил арестуван след див екшън в града под тепетата. Ето какво казаха днес от пресцентъра на ОД МВР Пловдив във връзка с този случай: "Полицаи от Първо РУ задържаха мъж, заплашил ги с газов пистолет. Около 5.30 часа вчера служителите реагирали на сигнал за силна музика и стрелба с оръжие от жилище на ул. "Славееви гори“. 

На адреса входната врата отворил мъж, който насочил пистолет срещу униформените, но в резултат на бързите им и професионални действия той бил обезоръжен, без да има пострадали. С белезници извършителят бил отведен за срок до 24 часа в районното управление. Снета е самоличността му - 40-годишен жител на областния град.

Тестът с дрегер установил, че той е под въздействие на алкохол над 1,8 промила. С протокол нерегистрираното по установения ред газово оръжие е иззето. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 144, ал.3, вр. ал. 2 от НК. Процесуално-следствените действия продължават под наблюдение на Районна прокуратура  - Пловдив. С постановление на наблюдаващия прокурор 40-годишният мъж е задържан за срок от 72 часа".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Purvi-oficialni-podrobnosti-za-ekshuna-s-vuoruzheniya-ohranitel-v-Kyuchuka-875343
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.