Южният бряг на Марица в Пловдив неузнаваем, промяната е пълна!
Автор: Мариана Панчева 15:10 / 07.02.2019Коментари ()18668
Неузнаваем е южният бряг на река "Марица" в участъка от Водната палата до кръстовището на бул. "Марица юг" и бул. "Източен", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Зоната е преобразена по проект към ОП "Региони в растеж". 

Мястото, дълги години избягвано от пловдивчани заради пълната му занемареност, вече предлага всички екстри за отмора и спорт. В самото начало на еднокилометровата отсечка има обособен паркинг, специално обозначени места за такси стоянка, както и велостоянка. По цялото продължение личи новото озеленяване и залесяване. Зоната за пешеходци и зоната за велосипедисти са без допир и възможност за конфликт. И още - има ново осветление; чудесни пейки с възможност да се използват и като масички; "копчета" за сядане по подобие тези на Главната. Голяма детска площадка ще радва и малки, и по-големи, а в центъра й гордо се извисява викингски кораб; обектът е обезопасен с цветна ограда, има и механизъм за заключване на портичката. В близост до нея е и площадката за фитнес на открито, всички уреди там си имат табелки с указания за изпълнение на съответните упражнения.

Дървена открита сцена с малко площадче пред нея допълва картината. В задната част на постройката има малко помещение за подготовка на участниците, както и склад за съхранение на съседната библиотека на открито. Библиотеката е вградена в стените на впечатляващ лабиринт от габиони.

Днес се монтират също три стени за катерене, в близост се доработва и пространството, което ще се използва за кучешка площадка. Допълнително – парапетите в целия участък са сменени и подсилени, а брегът, където трябва, е укрепен. Вижте кадри от невероятната пълна промяна! Всичко по темата - четете ТУК!


Още по темата: общо новини по темата: 71
17.12.2023 »
13.12.2023 »
07.09.2023 »
13.06.2023 »
09.05.2023 »
12.04.2023 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Yuzhniyat-bryag-na-Marica-v-Plovdiv-neuznavaem-promyanata-e-pulna-847850
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.