Истински хлебен дуел се задава в Пловдив
Автор: Мариана Панчева 09:05 / 19.11.2018Коментари ()6999
©
Истински хлебен дуел се задава в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. В рамките на два дни сили ще мерят майстор пекар Георги Лефтеров и преподавателят в УХТ доц. Цветана Гогова, които трябва да отговорят на въпроса "Кой хляб е по-добър – направеният по научни технологии или създадения от занаятчията?". Проектът е обучителен и е на участника в Мастър Шеф (2017) Костантин Шанков.

Битката ще е в 6 рунда, ще се проведе на 15 и 16 декември в УХТ и ще включва направа на различни видове хляб, теория за историята на хлебното дело, видове обредни хлябове и... каквото още се сетите за тестеното изделие. Изживяването ще предложи над 15 часа уникално хлебно, теоретично, практично, съперничество, над 10 вида хляб и печива, а  в почивките Костадин Шанков ще демонстрира тънкости в кулинарията, разказаха организаторите.

Визитката на участниците е впечатляваща. Доцент, доктор, инженер Цветана Гогова е преподавател с огромен стаж и международна известност. Нейни ученици работят в почти всеки хлебозавод на страната, често е канена да чете лекции зад граница, дори в Париж - крепостта на хляба в Европа. Майстор пекар Георги Лефтеров - Майстора е занаятчия, член на Регионалната Занаятчийска Камара в Пловдив. Председател и учредител на Българската гилдия на пекарите. Пекар по наследство, дух и призвание, издал е две книги за занаятчийски печива. Патентовал е и два вида пловдивски хляб - "Евмолпийски" и "Пулпудева".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Istinski-hleben-duel-se-zadavav-Plovdiv-829100
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.