Ясна е новата структура след сливането на две пловдивски болници
Автор: Мариана Панчева 08:46 / 09.10.2018Коментари ()8337
© Plovdiv24.bg
Ясна е новата болнична структура след осъществяване на вливането на МБАЛ "Св. Мина" в МБАЛ "Св. Пантелеймон", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Тя трябва да бъде гласувана на предстоящата общинска сесия предвид факта, че е в ход финализиране на вливането чрез вписване в Търговския регистър и Агенцията по вписвания.

Така в сегашната сградата на МБАЛ "Св. Пантелеймон" на бул. "Никола Вапцаров" - или База1, остават следните структури:

Отделение по нервни болести; Отделение по физикална и рехабилитационна медицина; Второ вътрешно отделение ; Отделение по АГ; Отделение по гастроентерология; Отделение по урология; Отделение по лицево-челюстна хирургия. 

Хирургичното отделение се разширява, приемайки леглата на хирургичното отделение на МБАЛ "Св. Мина". Отделение по анестезиология и интензивно лечение също приема леглата на МБАЛ "Св. Мина", създавайки се единна структура.

В тази база остават още Клиничната лаборатория; Микробиологичната лаборатория, Отделението по клинична патология; Отделението по образна диагностика, ТЕЛК и Спешното приемно отделение, което в последствие ще бъде разработено за утвърждаване на медицинския стандарт "Спешна помощ".

В базата на ул. "Иван Вазов" - т.н. База1 или сградата на вливащото се болнично заведение "Св. Мина",  се създава Първо вътрешно отделение, включващо бившото вътрешно отделение, Ревматологичното отделение на МБАЛ "Св. Мина" и Първо вътрешно отделение на МБАЛ "Св. Пантелеймон".

Отделението по АГ се мести от сградата на ул. "Весела", но без промяна в броя на леглата и персонала. Кардиологичното отделение също остава без промяна; и Отделението по педиатрия остава със същата структура по отношение легла и персонал. Създава се филиал на Отделението по образна диагностика в Филиал на клиничната лаборатория. Новата структура трябва да бъде утвърдена в четвъртък.


Още по темата: общо новини по темата: 66
08.09.2023 »
22.08.2023 »
09.12.2022 »
25.10.2022 »
04.08.2022 »
02.08.2022 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Yasna-e-novata-struktura-sled-slivaneto-na-dve-plovdivski-bolnici-820147
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.