Частен паркинг "глътна" общински имот
Автор: Мариана Панчева 07:25 / 07.04.2018Коментари ()6484
© Plovdiv24.bg
Мястото в подножието на Стария град.
Около 200 квадрата, отредени за зеленина, сменят предназначението си, за да развържат ръцете на Общината в ситуация без изход на ул. "Константин Стоилов", предаде репортер на Plovdiv24.bg. В края на месец март район "Централен" проведе публично представяне и обществено обсъждане на проект за изменение на Подробен устройствен план – План регулация на поземлен имот по плана на "Старинна градска част" - "Константин Стоилов" 26, променяйки предназначението му за "паркинг".

На самата среща стана ясно, че това е имот общинска собственост, отреден за зеленина и тупик по план от 80-те години с идеята да захранва съседно заведение. С течение на времето подобни необходимости, обаче, отпадат и към момента мястото се използва за паркинг, макар и не съвсем по правилата. Проблемът е там, че парцелът граничи с частен имот, върху който вече е изграден паркинг, но реално линията е така размита, че собственик собственост е завзета от частника.

"Чудихме се за какво да използваме този
© Plovdiv24.bg
Скицата на предложението
парцел. Старият град се затвори за коли и затова решихме да го предопределим за паркинг, идеален е за тази цел. Идеята е Общината да си го стопанисва", признават от кабинета на главния архитект на район "Централен". Каквото и да се реши за мястото, неизбежна е стъпката за промяната на плана, която в последствие трябва да бъде утвърдена и от пловдивския Общински съвет.

"Целесъобразно е изграждането на паркинг", категорични пък бяха пловдивчани, дошли да чуят идеята на районната администрация. 


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Chasten-parking-glutna-obshtinski-imot-784650
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.