Сравниха продажбата на Античния форум с индианската сделка за Манхатън
Автор: Мариана Панчева 13:30 / 16.11.2017Коментари ()10230
© Plovdiv24.bg
Пловдивски общински съветник сравни сделката за продажба на част от Античния форум през 2003 година с индианската сделка за остров Манхатън. Божидар Здравков (РБ) първи взе думата за емоционално изказване по точката, касаеща откупуването на терена между Централна поща и хотел "Рамада Тримонциум",  продаден за 1,2 милиона лева още по времето на Иван Чомаков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Ние уникални ли сме в град Пловдив. Не, не сме уникални", обърна се към колегите си той и направи смазваща препратка към индианската история. "Легендата разказва, че "Манхатан" на някакъв индиански език означавало "Измамен". Как станала работата - шепа дрънкулки за цена и напили вожда, за да подпише договора. Но договорът бил перефектен." 

По думите му схемата е отработена и проста като телефонна измама. Инвеститорът рисува красиви картинки, другата страна си предствя как ще потече мед и масло, пише се "криво-ляво" договор. "После - кой гледал, кой не гледал, договорът е гласуван, после се збаравя, срокът си върви и нищо не става. И накрая - всичко е наред според правосъдната система, битият бит и т.н.", описа ситуацията Здравков. 

Той бе категоричен, че сегашният Общински съвет няма какво повече да направи, макар че - по думите му, държавните институции имат достатъчно възможности, че да накарат всеки един да се моли да върне това, което е взел. Здравков апелира от трибуната колегите си да бъдат разумни, за да не се стигат до подобни ситуации, защото "винаги ще се намерят хитреци, които да ни предложат нещо красиво".

"Следващият път, когато някой дойде и започне да ни рисува как в центъра на Пловдив - някъде на много апетитно място, щял да направи чудеса, моля, много добре слушайте, защото тук няма хлапаци, които да ги лъжат за стъкълца. Слушайте разумните въпроси и гласувайте така, че да не станат същите истории като в мандата на доктор Чомаков."

Какво още коментира Божидар Здравков - в прикаченото видео!




Още по темата: общо новини по темата: 46
12.03.2024 »
23.02.2023 »
21.02.2023 »
21.02.2023 »
20.02.2023 »
27.12.2022 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sravniha-prodazhbata-na-Antichniya-forum-s-indianskata-sdelka-za-Manhatun-758826
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.