Важните транспортни мегапроекти, които ще променят Пловдив и региона завинаги - приоритет за държавата
Автор: Мариана Панчева 21:46 / 19.09.2017Коментари ()13270
Премиерът Бойко Борисов лично се е информирал за резултатите от днешната среща за разрешаване проблемите на изключително важните за Пловдив и региона транспортни проекти, научи Plovdiv24.bg. При областния управител Здравко Димитров за пореден път се събраха шефът на АПИ, кметовете на Пловдив, Асеновград, Куклен и "Родопи", собственикът на фирмата-изпълнител на ремонта на пътя "Пловдив - Асеновград", представители и шефове на "Пътпроект", Напоителни системи, ЕВН "Електроразпределение - Юг", ОПУ - Пловдив, проектанти, главни архитекти и експерти на общините и областна администрация. Да се запознае с работата дойде и вицепремиерът Томислав Дончев.

Проблемът с коригирането на напоителните и отводнителните канали, които минават през трасето, ще бъде решен до дни, за да може да стартира проектирането и изграждането на локални платна и кръговите кръстовища на "Долни Воден" и в началото на Асеновград, отчетоха от Областна администрация. 

Възлагането и проектирането на локалните платна е ангажимент на трите общини Асеновград, Куклен и "Родопи". От ЕВН ("Електроразпределение - Юг") са започнали проекта за електрозахранване на "Тракия икономическа зона", чиято процедура очаква решение вече 6 месеца. 

Кметът на Пловдив Иван Тотев пък отбеляза, че забележките по проекта за кръговото на изхода на Пловдив са отстранени и парцеларният план е готов за съгласуване.

И още - обсъдиха се проектите за Околовръстния път, както и изграждането на Източна дъга на Пловдив, която да свързва Асеновградско с Ягодовско шосе. Подготвя се проект за изграждане на 7-километров път с 4 ленти с едно локално платно между "Скобелева майка" и Асеновградско шосе. Предстои да бъде изготвен парцеларен план, след като да започне отчуждаване.




Още по темата: общо новини по темата: 409
07.05.2024 »
23.04.2024 »
23.04.2024 »
18.04.2024 »
21.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/69 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vazhnite-transportni-megaproekti-koito-shte-promenyat-Plovdiv-i-regiona-zavinagi-prioritet-za-durzhavata-747790
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.