Доброволците от "Пловдив 112" в готовност за поредна мисия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:27 / 01.09.2017Коментари ()3428
©
Доброволци от формирование "Пловдив 112" се събраха тази сутрин пред община Пловдив, готови да откликнат на апела за подкрепа при гасенето на пожара, възникнал в местността "Поленака" в село Красново. В късния следобед вчера на площад "Стефан Стамболов" № 1 бе получено писмо от кмета на Община Хисаря Пенка Дойкова с молба за съдействие и участие на доброволците при гасенето на огъня. 

По разпореждане на кмета Иван Тотев бе задействан механизмът за известяване на ДФ "Пловдив 112". Сутринта преди тръгване дойде новината, че пожарът е овладян и не се налага мобилизация на пловдивските доброволци.

Заместник-кметът Розалин Петков изказа благодарност на момичетата и момчетата за всеотдайността, с която работят и готовността им да помагат на обществото в трудни ситуации.

Формирование "Пловдив 112" е сред първите в страната. От основаването пловдивските доброволци са участвали в множество мисии. През 2014 г. те бяха сред първите, които се отзоваха в помощ на пострадалите от наводнението в Аспарухово, припомни ръководителят на ДФ "Пловдив 112" Георги Влайков.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dobrovolcite-ot-Plovdiv-112-v-gotovnost-za-poredna-misiya-744399
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.