Автобус 25 ще пропуска спирката срещу Водната палата заради трафик и маневри
Автор: Мариана Панчева 10:00 / 25.08.2017Коментари ()5259
© Google
Автобусите по линия 25 вече ще пропускат спирката срещу Водната палата, научи Plovdiv24.bg.

Предложението за съкращаване на автобусна спирка номер 9 е на "Автобусни Превози Пловдив", а аргументът - изключително натовареният трафик там. 
Спирката е в непосредствена близост до кръстовището на бул. "Цар Борис Трети Обединител" и бул. "Шести септември" и пристрояването на автобусите от дясна към лява лента се затруднява. От друга страна разстоянието до следващата спирка не е голямо, а за безопасно преминаване има пешеходен подлез. 

Отделно се коригира делничното разписание на автобусите по линия 25 като се изравнява интервалът между колите.

Ще се случи и друга промяна, поискана от превозвача. Увеличава се броят на маршрутните разписания на линия 26 и те от 7 стават 8. 

Автобусите с номер 26 обслужват и свързват два от големите квартали на града - "Изгрев" и "Христо Смирненски", осигурявайки възможност за бързо предвижване до центъра и ключовите локации Централна и Сточна гара. Затова - по мнение на експерти, увеличението на броя на разписанията ще облекчи натовареността и ще е изцяло в полза на пътниците.

Промените са получили положително становище от Община Пловдив, в момента тече законовият срок за запознаване обществеността с тях. 


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Avtobus-25-shte-propuska-spirkata-sreshtu-Vodnata-palata-zaradi-trafik-i-manevri-742952
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.