Обозначават знакови сгради в Пловдив с имената на авторите им, вижте първата!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:34 / 18.08.2017Коментари ()6717
Регионалната пловдивска колегия на Камарата на архитектите в България излезе със следното предложение:

Отдавна се обсъжда в пловдивската колегия, че е крайно време сградите на града ни да излязат от анонимност. Смятаме, че е важно, минавайки покрай стойностни постройки, да се знае кои са техните автори, коя година са построени и за какво са били предназначени. Това е уважение не само към труда и творчеството на архитекта, но и към историята на града ни. Вече е монтирана първата табела.

Тя обозначава сградата на Дома на науката и техниката. Автор е арх. Милчо Сапунджиев и арх. Кольо Колев с голям колектив около тях. Построена е през 1985 г. Като пилотен проект табелата е изцяло финансирана от КАБ Регионална колегия Пловдив. Водят се разговори с Община Пловдив да се направи подбор на следваща група от сгради.

Желанието на КАБ Пловдив е да се продължи с Дома на младоженците, Дома на новороденото, кино "Космос", изложбената зала на ДПХ на ул. "Гладстон" и други.

Това са сгради, чиито автори заслужават уважение, въпреки, че до голяма степен са амортизирани и с нерегламентирани вътрешни и външни промени. Надяваме се община Пловдив да подкрепи нашата инициатива!



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Oboznachavat-znakovi-sgradi-v-Plovdiv-s-imenata-na-avtorite-im-vizhte-purvata-741793
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.