В Пловдив готвят изненади за всички влюбени франкофони
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:00 / 06.02.2017Коментари ()3474
©
Наближава празникът "Св. Валентин" и безспорно френският е езикът на любовта, а месецът на любовта е февруари. Именно по този повод традиционно "Алианс Франсез" Пловдив ще зарадва всички влюбени франкофони. Събитийният календар включва много разнообразни и оригинални образователни инициативи и прояви.

Започнаха вече множество конкурси и различни състезания по френски език за учениците изучаващи езика на Молиер. За младите франкофони голям интерес представляват провеждащите се турнири и развлекателни игри по интернет, както и традиционните конкурси по френски език "Златното перо" и "Олифран". 

В рамките на тази кампания по случай празника на влюбените "Св. Валентин", младежите ще се потопят в неповторимата атмосфера на духа на Франция, за да разкрият нейния многолик характер - не само като страна на любовта и шансона, но и като страна на науката, забавленията, културното многообразие и качествения живот.

"Като един своеобразен френски остров в Пловдив, ние се стремим в "Алианс Франсез" чрез всякакви форми да покажем красотата и приложимостта от изучаването на френски език. Отварянето на трудовия пазар и възможностите за сезонна работа във Франция и франкофонски държави стимулира не само студенти и ученици, но и доста хора в трудоспособна възраст да изучат френски език, тъй като нашите френски дипломи и сертификати са международно признати и улесняват всяка реализация", споделя директорът на Алианс Франсез, Теофана Брадинска.

Засилена подготовка тече вече за четиринадесетото издание на Международния фестивал за франкофонска песен "Златен ключ" - Пловдив 2017г., който се провежда ежегодно през месец юни в Пловдив. Фестивалът тази година, с мото "Мода и Шансони", отново ще бъде съчетан с "френска седмица" на пл."Стефан Стамболов".

Той е част от международния културен събитиен календар на Община Пловдив. Вече е изпратен и клипът, който чрез Фестивала рекламира Пловдив и страната ни по най-голямата франкофонска телевизия TV5 Monde с 160 млн. абонати по цял свят. 

Името на Франция неразривно се свързва с висшата мода и парфюмите, всеизвестна е максимата So frenchy, so chic, затова новост тази година ще е и присъствието на две "Мис Франция" заедно с дизайнера на този престижен конкурс във Франция. И тази година международното жури ще бъде затруднено при избора на лауреати, тъй като от цялата страна има много заявки за участие, а някои от кандидатите вече дори са участвали в популярни телевизионни музикални формати.


Още по темата: общо новини по темата: 17
15.02.2017 »
14.02.2017 »
14.02.2017 »
14.02.2017 »
14.02.2017 »
14.02.2017 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-gotvyat-iznenadi-za-vsichki-vlyubeni-frankofoni-702784
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.