Продължава да расте броят на заразените с хепатит А роми в Пловдив и Асеновград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:42 / 11.09.2016Коментари ()4984
© Plovdiv24.bg
132 са случаите на хепатит А в ромските квартали "Столипиново" в Пловдив и "Лозница" в Асеновград. Това съобщи дежурен служител в Регионалната здравна инспекция. По думите му заразените в ромския квартал в Асеновград до 9 септември са 81 души, а в ромския квартал "Столипиново" в Пловдив - 51 души.

Продължава почти ежедневното отчитане на единични случаи на вирусното заболяване. Дежурният в Регионалната здравна инспекция посочи, че трябва да се спазва строга лична хигиена за ограничаване на заразата. Гама глобулин се раздава на общопрактикуващите лекари в Пловдив и Асеновград за обхващане на контактните на заболелите до 17 годишна възраст и по преценка на възрастните.

Първите два случая на заразени с хепатит А в ромската махала в Асеновград бяха регистрирани на 14 май, а в ромския квартал "Столипиново" в Пловдив - на 15 юни. До 4 септември случаите в Пловдив и Асеновград бяха малко над 120.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Produlzhava-da-raste-broyat-na-zarazenite-s-hepatit-A-romi-v-Plovdiv-i-Asenovgrad-669036
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.