Чужденци останаха изумени от новата детска градина "Мир"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:35 / 03.06.2016Коментари ()6931
Експерти в сферата на образованието останаха истински възхитени от условията в Целодневна детска градина "Мир" в район "Западен". Специалистите бяха посрещнати лично от кмета на района Димитър Колев и неговия заместник Георги Георгиев, които заедно с директора Йорданка Начева ги разведоха из детското заведение.

В делегацията присъстваха експерти от Великобритания и Холандия, както и директори на училища, представители на районни инспекторати и преподаватели от цяла България. Всички те бяха очаровани от условията, в които се учат децата в най-модерната детска градина на Пловдив и поздравиха общината за усилията, които полага, за да могат малчуганите в града да са добре обгрижени и да растат щастливи. 

"Тук даже имате и басейн, та ние на Острова нямаме такива неща в градините", възхити се Брайън Кларк от Университета Уорчестър във Великобритания. Той подчерта, че материалната база е на световно ниво, като уточни, че на Острова родителите плащат по 80 паунда на седмица, за да може детето им да посещава детско заведение. 

Сред гостите бе и д-р Лидия ван Рийтшот - директор на Световен образователен форум, която е била директор на иновациите в Холандското министерство на образованието и правителствен съветник. В момента тя е председател и на борда на гуверньорите на Международната Монтесори асоциация. 

Общо 130 университетски преподаватели, експерти и представители на Регионални инспекторати и общини, директори на училища и детски градини от всички области на България, представители на социалните партньори в образованието се събраха в Пловдив. 

В продължение на два дни те дебатираха по темата "Образователната система през 21 век - иновативни подходи за качествено образование". Втората международна конференция бе организирана от фондация "Световен образователен форум България" и Община Пловдив, съвместно с Министерството на образованието и науката. 


Още по темата: общо новини по темата: 258
11.05.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
21.04.2024 »
19.04.2024 »
05.04.2024 »
предишна страница [ 1/43 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Chuzhdenci-ostanaha-izumeni-ot-novata-detska-gradina-Mir-645391
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.