Пловдивската опера пее на китайски
Автор: Мария Морунова 15:21 / 22.08.2014Коментари ()1675
© Plovdiv24.bg
Китайският симфоничен оркестър от побратимения на Пловдив град Шънджън гостува в града на тепетата и утре вечер от 20.00 часа ще изнесе концерт на Античния театър съвместно с Пловдивската опера, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Поводът на концерта е освен побратимяването между двата града и 65-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Китай", коментира зам.-кметът Стефан Стоянов.

Той отбеляза, че още вчера в Пловдив са пристигнали 100 китайски музиканти, а интересът към концерта е огромен и вече почти са разпродадени билетите.

Представителят на община Шънджън Ние Бин, вицепрезидентът на Симфоничен оркестър на Шънджън Цяо Хун, зам.-генералният директор на службата по култура, спорт и туризъм на Шънджън също казаха няколко думи по повод предстоящия концерт.

Цяо Хун оповести, че утре ще бъде изпълнена "Ода за човечността", а Ние Бин подчерта, че чрез музиката си Симфоничният оркестър ще се опита да предаде на пловдивчани идеите на Конфуции за унисон и хармония в различията.




Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivskata-opera-pee-na-kitaiski-510483
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.