Каназирева пита кмета за стадион "Пловдив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:54 / 13.03.2014Коментари ()8629
© Plovdiv24.bg
Председателят на ППГОС "Обединение за Пловдив" адвокат Дани Каназирева настоява да получи ясна и подробна информация за състоянието на стадион "Пловдив" и визията на градското ръководство относно този имот.

В питането до кмета Иван Тотев съветничката напомня, че всички партии, които участваха и участват в момента в управлението на града, са давали на пловдивчани обещания за възстановяване на най-големия общински стадион. Досега нито една от тези партии не е изпълнила поетите обещания.

Заради пасивното отношение на всички кметове, управлявали Пловдив през последните 25 години, стадионът все още не е въведен в експлоатация и е оставен да се руши, въпреки че има една от най-добрите в България лекоатлетически писти. Комплексът, в който навремето са били вложени милиони левове на данъкоплатците , все повече наподобява паметник на въпиющата безстопанственост, счита Каназирева.

По настояване на съветничката кметът трябва да отговори дали изготвената преди година техническа експертиза на стадиона е валидна. Каназирева настоява да получи копие, а също така пита дали в общината има проектна документация и количествено - стойностна сметка за довършителните работи на комплекса. В Пловдив се спрягат различни цифри от 5 до 30 млн. лева.

"Съветниците от "Обединение за Пловдив" няма да подкрепят план сметката за разпределение на средствата за спортна дейност. Настояваме предложението да бъде оттеглено за доработка и ново разглеждане, защото в него има недоразумения, например, 6000 лева са предвидени за две изложби на кучета, една от които е под патронажа на кмета", каза Дани Каназирева

Тя е категорична, че трябва да се спазват приоритети при разходването на парите на данъкоплатците. 

"Част от училищата в Пловдив нямат физкултурни салони, за ремонт на спортните площадки вечно не стигат средства и е съвсем неуместно да се хвърлят пари за кучешки изложби, коментира Каназирева по повод на днешната сесия".


Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023 »
20.11.2023 »
20.06.2023 »
20.09.2022 »
14.09.2022 »
20.01.2022 »
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kanazireva-pita-kmeta-za-stadion-Plovdiv-483484
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.