Умуват как да намалят броя на просещите деца до Руския пазар и КАТ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:31 / 03.12.2013Коментари ()3595
©
По инициатива на Центъра за работа с деца на улицата към Комплекса за социални услуги за деца и семейства днес кметът на "Северен" Ральо Ралев проведе работна среща, на която присъстваха заместник-кметовете на района, заместник-председателят на Общинската комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, представители на училищата в района, на КСУДС, инспектори от Детска педагогическа стая към Трето районно управление на полицията, както и от Отдел "Закрила на детето".

Целта на срещата е подпомагане социалната рехабилитация и интеграция на децата, които трайно или епизодично живеят и работят на улицата.

Ралев приветства присъстващите на срещата, като подчерта, че за него е изключително важно да се идентифицират и открият децата, които извършват просия на територията на район "Северен", с цел подпомагане и грижа за тези деца.

Кметът на района подчерта, че участъкът между т.нар. Руски пазар и сградата на сектор "Пътна полиция" е най-посещаван от такива деца, като те често пребивават и целодневно.

Срещата приключи с решения за предстоящи съвместни действия на различните институции, както и с конкретни предложения за намаляване броя на просещите деца.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Umuvat-kak-da-namalyat-broya-na-proseshtite-deca-do-Ruskiya-pazar-i-KAT-467340
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.