Скандална пресконференция нареди Митрополит Николай сред олигарсите в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:10 / 11.07.2013Коментари ()16289
© Plovdiv24.bg
Над 4000 подписа срещу кабинета "Орешарски" и новоназначения областен управител Венцислав Каймаканов са събрани от всички общини от Пловдивска област. Това заявиха протестиращи на пресконференция в града под тепетата, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Заедно с тези от Пловдив те са вече близо 16 000. Подписката ще бъде внесена в представителството на Европейската комисия в София, което от своя страна ще доведе до дебат в Комисията по регионални власти.

Ето какво заяви Христо Марков - бивш депутат и участник в протестите:

"Другарят Каймаканов е олигарх на местно ниво, който вече трети ден не ходи на работа. Не се притесняваме от броя на протестиращите - дори петима да излязат, това не означава, че не сме гражданско общество. Напротив - обществото вече е будно. Хората са отвратени и искат промяна. Искаме отзоваване на народни представители, когато те не са отговорили на очакванията на хората. 

Мога да ви кажа и имената на шестима олигарси в Пловдив: Георги Гергов, Ветко Арабаджиев, Иван Чомаков, Мария Капон, Митрополит Николай и Петър Манджуков. Този списък може да се види от всеки и пред палатковия лагер до Областна администрация.

През 1992 г. Агенцията за чуждестранна помощ отпусна на Георги Гергов безлихвен заем от близо 33 милиона лева, които той така и не върна, а после стана фуражен бос. Тръшка се, че прасетата са гладни, няма фураж и ще умрат. Това е истината за началото на бизнес пътя на този човек. А през 2001 г. финансираше СДС. Архивите на Агенцията изчезнаха след закриването й през 2007 г. по времето на Емилия Масларова, която беше министър на труда и социалната политика", каза Марков. 

Той не подмина и сделката с Панаира:

"Панаирът беше буквално подарен - как се придобиват такива активи, без да се даде и 1 лев? Навремето един заместник-министър каза, че сделката е незаконна и нецелесъобразна, но никой не му обърна внимание.

В неделя искаме да блокираме един от подстъпите към летище Пловдив, за да получим по-силен отзвук. Още повече, че на магистралата ни беше забранено. Ще го направим символично за 5 минути, за да не пречим на хората. 

Разбрах, че Тодор Чонов може да бъде отстранен от поста, ако не озапти протестите в Пловдив. Снощи имаше 102 полицаи и не ни позволиха да влезем в Гарата, която е една обществена сграда", завърши Христо Марков.

Какво каза още Марков за шуробаджанащината в правителството на Пламен Орешарски вижте в прикачения видеоматериал!




Още по темата: общо новини по темата: 543
28.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
06.06.2014 »
предишна страница [ 1/91 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Skandalna-preskonferenciya-naredi-Mitropolit-Nikolai-sred-oligarsite-v-Plovdiv-442586
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.