Подкрепяте ли изграждането на паркинг под езерото в Цар-Симеонова градина?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:49 / 19.05.2013Коментари ()11130
© Plovdiv24.bg
Тези дни стана ясно, че намерението на общината да изгради паркинг под езерото в Цар-Симеонова градина ще бъде обжалвано.

Причината е, че Пловдивският административен съд миналата седмица прие за допустима жалба на сдружение "Граждански контрол - защита на животните" срещу заповед на пловдивския кмет Иван Тотев, даваща ход на проекта, като се позова на Орхуската конвенция, осигуряваща на гражданите достъп до правосъдие в областта на околната среда.

Така отново града ни става арена на сблъсъка между развитието му и огранизации, които са против застрояването.

Амбициозният проект за ремонт на Симеоновата градина, изготвен от на арх. Петко Прокопиев от "Орак студио", е оценен на 9 млн. лв. и кандидатства за финансиране по оперативна програма "Регионално развитие". Той предвижда нови зелени площи, беседки, открит амфитеатър с 80 места, осветление, пейки, статуи и т.н. Акцент ще е езерото, което ще предлага на посетителите водно шоу с мултимедия от звук и светлина с 20-метрова водна струя и по-малки фонтани, наподобяващи завита опашка на змия.

Всичко това се допълва от обществен паркинг под езерото с места за 170 автомобила. Изходите на пар
АНКЕТА:
Подкрепяте ли изграждането на паркинг под езерото в Цар-Симеонова градина?

За
Против

кинга ще са два - върху остров в езерото и откъм ресторант "Симфония" с панорамен асансьор. Част от проекта е специалната вентилация с отвори, които ще бъдат оформени като елипсовидни острови в средата на езерото. Проектът има всички необходими разрешителни, включително и съгласувателно решение от Националния институт за недвижимо и културно наследство към Министерството на културата.

В крайна сметка най-важно е мнението на пловдивчани. Plovdiv24.bg, като най-четена медия в града, ви дава възможност да изразите своята позиция по въпроса, в коментарите към статията, както и да гласувате в анкетата ни.



Още по темата: общо новини по темата: 245
24.04.2024 »
27.12.2023 »
24.09.2023 »
13.07.2023 »
30.03.2023 »
26.02.2023 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Podkrepyate-li-izgrazhdaneto-na-parking-pod-ezeroto-v-Car-Simeonova-gradina-433294
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.