След сигнал на Plovdiv24.bg отпушват воняща на фекалии шахта до Гарата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:07 / 17.07.2012Коментари ()3149
Вонящата шахта на бул. "Христо Ботев" №2 ще бъде отпушена по най-бързия начин, заяви пред репортер на Plovdiv24.bg зам.-кметът на "Централен" инж. Тошо Пашов. Бързата реакция на администрацията на района бе провокирана от публикацията в сайта ни от днес сутринта: Плуващи фекалии разнасят ужасна воня.  

"Досега не бяхме уведомени за проблема. Веднага ще пратим специалисти на мястото и ще съдействаме пред ВиК шахтата да бъде изчистена, а проверката относно неправомерното включване на отпадните води към дъждарката ще продължи", увери още Пашов. 

Сигналът на нашия читател, който репортерът ни провери на място, беше предаден, като ви обещахме, и на градоначалника Иван Тотев, и на кметицата на "Централен" Райна Петрова.  

Припомняме, че след получаване на читателски сигнал в редакцията на Plovdiv24.bg за това, че от един месец в шахтата на спирката преди Централна Гара плуват фекалии и миризмата е ужасна, репортер на сайта се увери лично, че вонята, която се носи от шахтата на бул. "Христо Ботев" №2, чийто решетки не се виждат от мръсната зеленикава вода, е непоносима. Миризмата се усеща отдалеч, а гумите на автобусите, минаващи през спирката, разнасят фекалиите из целия град.

Потърпевшият Илия Турбинов, продавач в съседната сграда, срещу която всъщност се намира запушената с фекалии дъждарка, е сезирал за проблема, но до момента няма развитие по случая.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sled-signal-na-Plovdiv24bg-otpushvat-vonyashta-na-fekalii-shahta-do-Garata-367002
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.