Другият път камъните ще са по Христолов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:45 / 09.10.2007Коментари ()6258
© Plovdiv24.com
Насилието по българските стадиони не е хубаво нещо и трябва да се изкорени, но когато разглеждаме случаят Христолов трябва да погледнем под малко по-различен ъгъл. Вчера непосредствено след равенството на Ботев срещу Черно море, канонада от камъни полетя към новият мерцедес S-класа на собственикът на канарчетата. За щастие на Христолов луксозното возило се размина само с няколко драскотини.
Този варварски акт не кореспондира с пътя на България към обединена Европа, но терорът, който налага президентът на жълто-черните през последните десетина години, бе ясно, че все някога и някъде ще избие. На Христолов трябва да му е ясно, че ако продължава да показва пълен непукизъм и не предприеме генерална промяна в клуба, следващият път камъните ще са по неговата глава. И ако на него не му пука, че феновете на отбора непрекъснато го целят с всевъзможни предмети и издигат нецензурни плакати, нека поне веднъж помисли как тези скандали и разправии се отразяват на клуба. Лошото в случая е липсата на всякаква гаранция, че натрупаната агресия и омраза срещу Христолов може да тръгне по нов път? Например. Във възлов двубой при евентуална груба грешка на някой състезател, вече превръщащите се в рецидив действия на запалянковците е възможно да се стоварят върху него.

И въпреки че вандалските прояви на българските привърженици трябва да се изкоренят, донякъде грозните действия на феновете на Ботев са оправдани.

Със започването на всеки нов сезон те дълбоко в себе си таят надежда, че този път ще е различно и любимият им отбор най-накрая ще се възроди. Запалянковците на канарчетата очакват да видят онзи, стария Ботев Пд. Конкурентноспособен на "големите" в "А" група, който всяка година да се бори за челните места, даващи право на участие в европейските клубни турнири. Онова пловдивско страшилище, което разнебитваше Левски и ЦСКА като домакин и всяка визита на двата гранда на стадион Христо Ботев бе един празник. И вместо в тази насока да работи Христолов, той прави точно обратното. По време своето управление собственикът на жълто-черните използва Ботев като бащиния и основната му цел е личното облагодетелстване, а не просперитета на клуба. Именно поради тази причина през последните години отборът на Ботев се лута между "А" и "Б" група.

Видно е, че от доста време насам положението при канарчетата е трагично. Собственикът на клуба Димитър Христолов очевидно изпитва сериозни затруднения с управлението на отбора. Затова в клуба е нужна коренна промяна, а тя е свързана именно с напускането на Христолов. Анализът е на "Дон Балон".



Още по темата: общо новини по темата: 359
19.02.2011 »
07.09.2010 »
25.06.2010 »
27.04.2010 »
23.03.2010 »
18.02.2010 »
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница

Още новини от Аналитични новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/analitycs/Drugiyat-put-kamunite-shte-sa-po-Hristolov-33261
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.